Tuleeko herkkää ihoa kuoria? – Can I exfoliate sensitive skin?

Voiko herkkää ihoa kuoria? Tämä kysymys nousee hyvin usein esille, kun puhutaan ihon kuorinnasta. Herkkäkin iho rakastaa, että sitä hoidetaan, silloin vain täytyy muistaa erityinen hellyys ihonhoidossa. Kuorinnalla autamme ihoa uusiutumaan ja poistamme kuolleen solukon ihon pinnalta, joka tekee ihon pinnasta samean ja estää hoitotuotteita imeytymästä. Kuorinta kirkastaa ihon ja antaa puhtaan, raikkaan pohjan niin muulle ihonhoidolle kuin meikillekin.

Tuntuuko, että ihosi reagoi herkästi kuorintoihin ja hoitotuotteisiin, joten tämän vuoksi vältät mieluummin kuorinnan tekemistä kokonaan? Voisiko olla niin, että olet aiemmin käyttänyt mekaanista kuorintaa, jossa rakeet ovat olleet liian voimakkaita? Tai mahdollisesti olet kokeillut happoa sisältävää kuorinta-ainetta, jossa AHA-hapot ovat olleet liikaa ihollesi? Ihon rauhoittaminen ja kosteuttaminen kuorinnan yhteydessä on hyvin tärkeää. Miltä kuulostaisi, jos lempeän ja kirkastavan kuorinnan vaikuttaessa, ihosi saisi samalla tehokkaasti kosteutta sekä lisää kimmoisuutta ja pehmeyttä? Tämä kaikki yhdistyy Helmi-kuorintanaamiossa, joka soveltuu myös herkimmälle iholle.

Helmi-naamiossa ihon kirkastamisesta ja hellästä kuorinnasta vastaavat savi sekä salisyylihappo ja rauhoittavuutta iholle tuo kimmoisuutta parantava betaglukaani. Ruusunmarjaöljyn omega-rasvahapot ovat lahja herkälle iholle ja naamion sisältämä tyrninsiemenöljy parantaa ja suojaa ihoa, puolukansiemenöljyn kirkastaessa ihoa. Savi on yksi vanhimmista kauneudenhoidon raaka-aineista, eikä syyttä. Savi imee itseensä epäpuhtauksia ja parantaa mahdollista tulehdusta iholla. Salisyylihappo on hellävarainen ihon uudistaja, joten se soveltuu myös herkälle iholle.

Herkälle iholle riittää kuorinta enintään kerran viikossa. Käyttäessäsi Helmi-naamiota huuhtele se pois iholta ilman mekaanista kuorintaa, eli ilman että hierot rakeet iholle naamiota pois huuhdeltaessa. Helmen sisältämät jojobahelmet ovat hyvin hellävaraisia, kuitenkin herkkäihoisen on hyvä käyttää kuorinta ilman niitä, jolloin iho kirkastuu mahdollisimman lempeästi. Kuorinnan jälkeen voit jatkaa ihonhoitoa normaaliin tapaan. Huomaat kyllä eron siinä, kuinka helposti seerumit ja voiteet imeytyvät ihoon, kun sen pinta on raikas ja heleä.

Is it ok to exfoliate sensitive skin? This is a question, which is often asked, when we talk about the exfoliation. Sensitive skin loves that you take care of it, however, there are certain things to remember when treating sensitive skin. You need to be extra careful and kind to your skin and use the skincare, which is gentle and calming towards the skin.

Exfoliation is regenerating the skin and it takes away the dead cells, which often make the skin looking dull and gray. After the exfoliation the skin is brighter and it absorbs all the other beauty treats easily. Also, your makeup looks lovely, when the skin is clear.

Do you feel that your skin is so sensitive, that all the exfoliants are too much? Is it possible that the exfoliation you have been using has too harsh mechanic peeling in it? Or is it including AHA-acids, which are too heavy towards your skin? Calming and hydrating the skin are the most important things, when treating the sensitive skin. While the gentle exfoliation is done the skin needs the calming and hydration to keep its balance. This is of course good for all the skin types, but especially important for sensitive skin. Helmi exfoliating mask is perfect for the sensitive skin, which is looking for a spring awakening. Healthy, fresh looking skin is simply done by a gentle exfoliation and well hydration with super calming properties from betaglucan. In Helmi mask the exfoliation is done by bentonite clay and salicylic acid. Clay has been part of the beauty treatments for ages and not for a reason. It removes the impurities of the skin and heals the inflammation. Salicylic acid is sensitive exfoliant, which brightens the skin and tightens the pores. While these two are making their miracles on your skin, the rosehip oils omega fatty acids are a a true gift for the sensitive skin and sea buckthorn seed oil heals, moisturizes and protects the skin, while the lingonberry brightens the skin.

For the sensitive skin exfoliation once a week is a maximum. When you are using Helmi mask, always rinse it off without the mechanical peeling from the jojoba pearls. Jojoba pearls are very gentle, but for the sensitive skin, it is better to use the product without them. After the exfoliation mask, continue your skin care routine in a normal way. You will notice the difference how easily serums and creams are absorbed into your skin after the treatment.

Please follow and like us:

Leave a reply

Your email address will not be published.