Eat your skin pretty – Strawberries

Onko sinulla vielä mansikoita pakkasessa? Nyt kevään ollessa ovella olisi hyvä hetki ottaa käyttöön näiden kauneusmarjojen tuoma hyvä iholle! Etelä-Euroopassa voimme tällä hetkellä nauttia uuden sadon luomu-mansikoista, jotka eivät valitettavasti kuitenkaan vastaa maultaan Suomen lempeän kesän kypsyttämiä kaunokaisia :).

Mansikat ovat iholle täydellistä superruokaa. Mansikat ovat täynnä C-vitamiinia, joka hellii ihon tukirakenteita eli kollageenia ja elastiinia pitäen ne kimmoisina. Samalla kapillaarit eli pienen pienet verisuonet iloitsevat C-vitamiinin vaikutuksesta ja tuovat ravinteita iholle pitäen sen hyvinvoivana. Mansikat sisältävät lisäksi paljon vettä ja kuitua, jotka puhdistavat kehoa ja pitävät toiset aivomme, eli suoliston onnellisena. Onnellinen suolisto tarkoittaa ehdottomasti kaunista ja kirkasta ihoa. Mansikat sisältävät myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat soluja. Erityisen tärkeäksi tämä muodostuu kevään tullessa, jolloin auringon valo lisääntyy ja valitettavasti samalla myös katupöly. Nämä kaksi tekevät kevätilmasta iholle valitettavan haasteellisen. Onneksi voimme auttaa kehoa pienillä herkullisilla valinnoilla voimaan paremmin ja suojautumaan ulkoisia haasteita vastaan <3. Kaunista loppuviikkoa!

Now it really is the time to look at your freeze and take all the pretty strawberries to your plate. Spring is a perfect time for balancing your diet and preparing the skin for the sun to come! If you are in southern Europe you can eat the fresh strawberries, since we are gifted here, with the new season organic strawberries. (However, there is nothing better than Finnish strawberries, since their taste is something extraordinary.)

Strawberries are superfood for your skin. These little red beauties are full on vitamin C, which really is a true beauty vitamin for your skin. If you are not having enough vitamin C the collagen and elastin fibers in your skin are starting to break down and capillaries are not able to provide all the nutrients needed, because they will weaken as well. Therefore, vitamin C is essential for the youthfulness of the skin. Strawberries are rich in fiber, which are removing toxins from our body. Fibers are so important, since the gut really is our second brain and when it is happy your skin is happy as well. Strawberries are also full of antioxidants and water to keep those cells in your skin healthy. Healthy cell means beautiful skin! And the last but not least thing about pretty strawberries is that they taste so good! Have a fabulous weekend <3

Please follow and like us:

Leave a reply

Your email address will not be published.